Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför kunde Sofia hålla babyn hemlig

17 nov, 2015, 15:44
author
Annons
Sofia-ste

Prinsessan Sofia har säkert inte haft det så lätt de senaste veckorna. Illamående och trötthet är ju vanligt när man är gravid. Men Sofia höll masken länge innan hon avslöjade sin hemlighet.

Några underbara, jobbiga och nerviga veckor följde säkerligen Sofia och prins Carl Philip innan hela världen skulle få veta.

I ett pressmeddelande tillkännagavs att prinsparet väntar sitt första barn i april.

sofia-carl-philip-ibl

“Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla”, sade prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Annons

Kanske visste familjen och släkten om det tidigt. Kungliga kvinnor vill ofta vänta med att berätta tills allt känns säkert, säger experterna. Och dessutom behöver många, som ska få sitt första barn, mer tid på sig att smälta nyheten.

Mådde illa

Hertiginnan av Cambridge mådde så dåligt att hon blev inlagt på sjukhus. Nyheten om att hon var gravid kunde därför inte hållas hemlig länge.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kate

Mår man bra är det alltså inga problem att dölja en graviditet de första veckorna. Men känns det som man ska svimma av trötthet på arbetet kan graviditeten snabbt förvandlas till en mardröm.

Annons
Sofia-45

Tips för att hålla graviditeten hemlig länge

Är man förstföderska och mår bra, kan man dölja magen länge, något som Sofia lyckades med. Hon hade sannolikt tagit del av vårdguidens råd och lyckades hålla illamåendet i schack.

Tips 1. Lindra med åksjukepiller– ingefärs-tabletter blir vissa hjälpta av.

Tips 2. Vila – mot trötthet finns det egentligen bara ett botemedel – vila och ta det lugnt.

Tips 3. Ät något tidigt på morgonen när illamåendet brukar vara som värst.

Tips 4. Undvik stress

Tips 5. Drick ordentligt med vätska

Tips 6. Ät kokt mat utan starka kryddor.

Tips 7. Ät lite men ofta.

Tips 8. Ät mellanmål med mycket kolhydrater, till exempel frukt eller smörgås.

Tips 9. Undvik drycker med koffein.

Tips 10. Testa akupressurband på handleden

Foto: Stella Pictures

 

 

 

Annons