Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför nobbar Chris O'Neill riksmötet

06 sep, 2016, 12:30
AvJohanna Lejon
Återigen uteblir Chris O'Neill från riksmötets öppnande. Vi vet varför.
Annons
madeleine chris ibl

Nästa tisdag är det dags för riksmötet. Som vanligt samlas större delen av kungafamiljen för att delta. Kungen, drottningen, kronprinsessan, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine kommer att finnas på plats. Madeleines make Chris O’Neill kommer däremot inte. Inte heller förra året var Chris med. Anledningen? Prinsessans make var tvungen att jobba.

Eftersom Chris inte har någon prinstitel är kraven på hans medverkan lägre, än om han hade varit kunglig. Däremot förväntas det ofta att han ska finnas vid sin hustrus sida, i hennes arbete för Sverige. Chris har däremot varit noga med att förklara att han arbetar hårt, mot andra länder än Sverige.

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle. Vad ska jag då göra? De här kunderna har inte framförhållning på en månad, det kan handla om att jag får vara tacksam för att jag får en liten lucka i deras schema kommande dagarna, har han förklarat för Expressen.

Han har också lagt till att han i den mån det går självklart vill vara där för prinsessan Madeleine och finnas på plats som stöd.

Men varför uteblir då Chris från riksmötet?

– Chris O’Neill har andra åtaganden och har inte möjlighet att närvara, har hovets Margareta Thorgren förklarat för Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Johanna Lejon

Foto: IBL

Annons