Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför reser kungafamiljen mindre i år - hovet svarar

22 sep, 2017, 12:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Hovet svarar.
Annons

Kungafamiljens höst blir lugnare än vanligt. Åtminstone när det till officiella resor och besök. Kungaparet ska inte åka på något utgående statsbesök och Victoria och Daniel har inte någon officiell resa inplanerad i kalendern. Dessutom blev det inkommande statsbesöket, från Kazakstan, uppskjutet. Vi frågade hovets informationschef Margareta Thorgren varför kungafamiljen reser mindre år.

– Det har att göra med lite olika anledningar som jag inte kan gå in på. Kronprinsessan har ju dessutom börjat med sina landskapsvandringar. Sedan är det ju också viktigt att kungafamiljen är i Sverige och uppmärksammar nationella händelser, säger hon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Foto: IBL

Annons