Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför stoppar svenska hovet bilderna från bröllopet i Norge

02 sep, 2024, 15:00
Svenska kungafamiljen
Heiko Junge
Det svenska hovet stoppar bilderna från det norska prinsessbröllopet.
Annons

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip var på äventyr i helgen. När prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett gifte sig i lilla Geiranger var den blågula kvartetten där och representerade den svenska kungafamiljen.

Men på kungahusets officiella Instagram-konto hittar vi inga bilder från bröllopet. Varför?

EXKLUSIVT: Märtha Louises & Dureks första ord som gifta!Brand logo
EXKLUSIVT: Märtha Louises & Dureks första ord som gifta!

Svenska hovet stoppar bilderna från Märtha Louises bröllop

Jo, förklaringen hittar vi faktiskt hos Märtha Louise och Durek. De gick inför bröllopet ut med att de hade sålt bild- och tv-rättigheterna till bröllopet. Köparna? Magasinet Hello! och strömningsjätten Netflix.

Prins Daniel och gänget var på bröllop!Heiko Junge

Det var en exklusiv affär, vilket innebar att Daniel, Victoria och de andra gästerna fick tydliga instruktioner: de fick absolut inte dela några bilder eller filmer på bröllopet på de sociala medierna. Det inkluderar officiellt stämplade konton, som det svenska hovets.

Annons

Märtha Louise har fått en hel del kritik för sitt beslut att kommersialisera sitt bröllop. Men hon står bakom det till hundra procent.

– Jag är väldigt spänd på att vara med i Hello!, de har alltid underbara fotosessioner. Platsen för vårt bröllop i Geiranger är väldigt vacker och betyder mycket för mig, och jag ser verkligen fram emot det, har hon sagt till Hello!.

"Kungafamiljen har reserverat sig"

Den norska kungafamiljen var dock av en annan uppfattning. De lät Märtha Louise fatta avtalet utan något knussel – men deltog inte på några bilder.

– Vi är medvetna om att exklusiva rättigheter har beviljats till två medier för täckningen av bröllopet mellan prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett. Medlemmar av kungafamiljen har reserverat sig från att bli fotograferade och filmade av dessa två medier, i de fall där pressen i övrigt inte har tillgång, säger hovets kommunikationschef Guri Varpe till Se og Hør.

Annons