Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför uteblev Leonore och Nicolas från morfar kungens firande: "Inte varit lämpligt"

03 maj, 2016, 09:01
AvJohanna Lejon
Estelle och Oscar var på plats. Men prinsessan Madeleines barn uteblev från firandet.
Annons
leonore-1

Under lördagens festligheter var större delen av den kungliga släkten på plats för att fira kungen. Prinsessan Estelle stal showen och prins Oscar gjorde sitt första framträdande. Men två personer syntes inte till. Varken prinsessan Leonore eller prins Nicolas var närvarande. Madeleines barn var varken med under Te Deum eller vid firandet på borggården eller Lejonbacken. Detta trots att de faktiskt befann sig i Sverige och Stockholm och inte i London, där de normalt bor. Det är Expressen som nu avslöjar varför prinsessan och prinsen ej var med och deltog i firandet.

– Det är inget komplicerat, det är små barn. Det är ett officiellt firande av kungen och i det här fallet är det kungen som ska stå i centrum. Så det har helt enkelt inte varit lämpligt. Och så har det varit officiella middagar som har varit sena, som inte heller har varit lämpliga att barn är med på, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Hon fortsätter

– Det är ett val som föräldrarna gör, helt enkelt, säger hon till Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset

Annons