Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför valde prinsparet att ha dopet på Drottningholm

16 jun, 2016, 15:30
AvJohanna Lejon
Nu går prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Madeleines fotspår. Därför valde de att ha dopet på Drottningholm.
Annons
AlexanderIBL

Den 9 september döps prins Alexander, prins Carl Philips och prinsessan Sofias son, i Drottningholms slottkyrka. Att paret valt att ha ett höstdop har en enkel förklaring, det kan Svensk Damtidning nu avslöja. Under våren fanns helt enkelt ingen tid. Prins Oscars dop var först på tur och därefter tog sommaren vid. Prinsparet övervägde att ha dopet på Öland, under juni eller juli, men då skulle dopfestligheterna komma allt för nära kungaparets firande av sin bröllopsdag och därefter kronprinsessan Victorias födelsedag i juli. Öland är dessutom inte helt ultimat då det kommer till mediernas bevakning av dopet. Det finns exempelvis inte särskilt många hotell, för att inhysa både reportrar, fotografer och dopgäster. Således beslutade sig paret för att ha dopet i Stockholm. Svensk Damtidning avslöjade tidigt att den månad man tänkte främst på, det var september.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men varför blev det då Drottningholms slottskyrka, och inte Slottskyrkan på Kungliga slottet? Jo, prinsparet vill ha ett mindre, mer familjärt, dop, liknande det som prinsessan Madeleine och Chris O’Neill haft, då de har döpt sina barn. Dessutom betyder Drottningholm extra mycket för prinsparet. Det är ju där, på Drottningholm, de bor just nu, och kommer att göra ett bra tag, tills Villa Solbacken på Djurgården är redo för inflytt. I Drottningholms slottkyrka vigdes ju också prins Bertil och hand Lilian. Prins Bertil stod Carl Philip oerhört nära och i mångt och mycket liknar Bertils och Lilians kärlekshistoria kärleken mellan Carl Philip och Sofia. De fick alla kämpa för sin kärlek, för sin rätt att vara tillsammans.

En annan anledning till att det blev höstdop är förstås, att Carl Philip, liksom hans systrar, håller hårt i traditionerna. Han är själv döpt på hösten, i slutet av augusti.

Av Johanna Lejon

Foto: IBL

Annons