Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Det åt gästerna på kungens fest

11 maj, 2016, 08:40
AvJohanna Lejon
Menyn på kungen fest under gårdagen var förstås något utöver det vanliga.
Annons
Dukning

Såhär vacker var dukningen i Karl XI:s galleri. Blommorna som pryder bordet är hortensia och helleborus. Glasservisen från Kosta, design Sigurd Persson, är en bröllopsgåva till kungaparet 1976 från regering och riksdag. Linnet är vävt i Belgien på 1980-talet och är ett av Fatburens tre middags-linneset med kungaparets spegelmonogram. Och såhär såg den underbara menyn ut:

Lättrökt ankbröst med dijonvinägrett,

äppelsallad med inlagd gotlandsgurka och briochekrutong

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Rödingfilé bakad i brynt smör med vit sparris, ostronsmörsås

med gräslöksolja och potatisstomp med schalottenlök och citron

Helstekt kalvfilé med portvinsdoftande murkelsås,

violett kronärtskocka och kompott på bondbönor

Citronmousse med hallonglace,

lakritsglass och hallonkrisp

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons