Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Det finns ingen som prins Henrik - se bilderna här!

02 jan, 2016, 13:58
AvJohanna Lejon
Annons
Henrik

Den 10 juni 1967 blev Henri-Marie-Jean André de Laborde de Monpezat prins Henrik av Danmark, i och med giftermålet med danska Margrethe. I sitt nyårstal berättade drottning Margrethe att Henrik nu, efter nära 50 år i rampljuset, väljer att dra sig tillbaka så smått. Prins Henrik kommer under 2016 att gå i pension och kommer därmed inte att ta så många officiella uppdrag i framtiden.

– Jag förstår och respekterar hans beslut. Jag är tacksam mot min make för allt stöd, all hjälp och för den inspiration som han gett mig under åren, sa drottningen i sitt tal.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Svensk Damtidning vill hylla prinsen genom ett bildspel, fyllt av retrobilder! Kolla in det nedan.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures.

 

Annons