Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Carl Philip och Sofia har fått nya grannar

06 okt, 2017, 16:14
Prinsen blir granne med sin kusin.
Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått nya grannar på Djurgården i Stockholm. För två veckor sedan flyttade prinsessan Christinas son Oscar Magnuson, 40, in i Drottningens Paviljong med sin fru Emma, 36, och deras pojkar Henri, 2, och Albert, 3.

Ett riktigt drömhus från 1820 med tio rum och två terrasser, och dessutom kanske den mest ”kungliga” villan på hela Djurgården. Drottningens Paviljong har använts av både drottning Désirée och drottning Sofia och ligger precis intill Karl XIV Johans rosa empireslott Rosendal. Carl Philip och Sofia bor några hundra meter bort i sitt nyrenoverade funkishus Villa Solbacken från 1930.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Husen på Djurgården förvaltas av Djurgårdsförvaltningen och det är kungen som (genom den kungliga dispositionsrätten från 1809) bestämmer vilka som får flytta in. Prövningen görs bland annat av säkerhetsskäl och många av hyresgästerna är redan kända av hovet.

Oscar och Emma bodde tidigare i hovets hus på Slottsbacken, mittemot Stockholms slott, men nu har de alltså flyttat ut i det gröna. Det betyder också att de har fått Oscars bror Gustaf som en av sina närmaste grannar, han och hans familj bor sedan flera år i ett mindre hus i närheten.

Läs mer: Tvåbarnsföräldrarna Carl Philip och Sofia i ny intervju

Foto: IBL

Annons