Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Det här är Christopher O'Neills liv

20 maj, 2013, 09:25
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

På hovets nya bröllopssajt kan man läsa mer om prinsessan Madeleine blivande make Chris O’Neill. Och se en bild på honom som barn…

Det hela började den 27 juni 1974 i London då Christopher O’Neill föddes. Han växte upp med sina föräldrar Eva Maria och Paul O’Neill i London och har både amerikanskt och brittiskt medborgarskap. Chris har fem halvsystrar — Tatjana, Natascha, Stefanie, Annalisa och Karen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Chris mamma Eva Maria O’Neill är engagerad i ett antal välgörenhetsorganisationer med särskilt fokus kring det kulturella bevarandet av Salzburg, Österrike.

Annons
Annons

Christopher O’Neills far Paul O’Neill flyttade till London från New York på 1960-talet för att etablera det europeiska huvudkontoret för Oppenheimer & Co, en New York-baserad investmentbank. Paul O’Neill gick tyvärr bort i december 2004.

Internat

Under sin uppväxt i London gick Christopher O’Neill grundskolan på Eaton House School och därefter på Westminster Under School. År 1988 började Christopher O’Neill på internatet Institut auf dem Rosenberg i St. Gallen, i Schweiz där han tog examen 1992.

Investeringar

Efter sin examen började Chris studera vid Boston University, 1996 erhöll han en filosofie kandidatexamen i internationella relationer och en examen i Business Administration. Efter studierna återvände han till Storbritannien. Där arbetade Chris på avdelningen för företagsaffärer på NM Rothschild & Sons, därefter gick han vidare till VennWorks LLP, ett riskkapitalbolag inriktat på investeringar i nystartade tillväxtbolag.

Annons

Fondbolag

Efter sin MBA-examen från Columbia 2005 har Christopher O’Neill arbetat som finansanalytiker för fondbolagen Steinberg Asset Management och Noster Capital. Utöver det har han investerat i entreprenörsdrivna bolag.

Sport och friluftsliv

Vi får också veta att Christopher O’Neill ända sedan barndomen har haft ett stort intresse för sport och friluftsliv så som slalom, tennis och golf. Som bekant har vi ju sett Chris och Madeleine i skidbackarna. Andra intressen är musik och litteratur samt fotbollslaget Chelsea FC. Vi får också veta att Chris gillar att umgås med familj och nära vänner.

Läs mer på hovets bröllopssajt››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Scanpix, Stella Pictures och kungahuset.se

Läs även:

Här är gästerna på lysningen››

Annons