Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Det här händer under statsbesöket från Island

10 jan, 2018, 15:42
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
Kungaparet tar emot landets president.
Annons

Imorgon gör kungaparet sitt allra första uppdrag för i år! De ska träffa representanter från Utrikesdepartementet som ska informera inför statsbesöket från Island. President Guðni Thorlacius Jóhannesson och hans fru Reid besöker Sverige nästa vecka, mellan 17-19 januari.

Läs mer: Vi avslöjar! Här ska prinsessan Estelle gå i skolan

Och det är ett fullspäckat schema som de har framför sig. På onsdagen kommer kungen och drottningen att ta emot presidentparet vid Hovstallet. Därefter ska de åka i kortege till slottet där en välkomstceremoni väntar på inre borggården. Allmänheten är välkommen, står det att läsa i programmet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungaparet och presidentparet besökte Finland förra året.

Kungen och drottningen bjuder senare på lunch och Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia kommer också att närvara. På eftermiddagen tar drottningen med sig fru Reid på en liten rundvandring för att visa Bernadottebiblioteket och Skattkammaren i Kungliga slottet.

Annons

Läs mer: Det här kommer kungaparet att kunna se på OS i Sydkorea

Under torsdagen ska kungaparet och presidentparet bland annat besöka Karolinska institutet, Waldemarsudde och Stockholms Universitet där president Jóhannesson kommer att hålla en presentation. På kvällen väntas festligheter då presidentparet håller i en middag på Moderna museet.

Sista dagen tillbringar de i Uppsala och dagen inleds med ett besök på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). De kommer även att göra ett stopp vid Uppsala universitet samt träffa landshövding Göran Enander med fru Monika Sarstad.

Läs mer: Victoria ska jobba med pappa kungen igen

Foto: IBL

 

 

 

 

Annons