Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Så här blir Victorias och Daniels Sydamerika-resa

17 okt, 2015, 18:32
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-daniel-ste-NY

Resväskorna är packade, den 19-23 oktober besöker kronprinsessparet Peru och Colombia. Svensk Damtidning följer naturligtvis med Victoria och Daniel under hela resan!

Besöket i Peru inleds på måndagen med att kronprinsessparet närvarar vid invigningen av ett seminarium om utbildning. Med på resan är också infrastrukturminister Anna Johansson. Victoria och Daniel kommer att besöka H&Ms näst största flaggskeppsbutik som invigdes i maj 2015, sedan väntar lunch med Perus president Ollanta Humala. Efter lunch besöker kronprinsessparet Museo de Arqueología y Antropología tillsammans med Perus kulturminister Diana Álvarez Calderón. Dagen avslutas med att paret och infrastrukturminister Anna Johansson deltar vid en mottagning på svenska generalkonsulatet i Lima där Sveriges ambassadör Jakob Kiefer är värd.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
victoria-4-ste

Nästa år kommer Victoria att föda sitt och Daniels andra barn.

Under tisdagen ska Victoria och Daniel tillsammans med infrastrukturminister Anna Johansson inleda dagen med att besöka Volvo lastvagnars huvudanläggning i Limas södra förorter sedan väntar ett besök på det nationella cancerinstitutet och så får de en visning av Limas historiska centrum. Lunchen hålls med Limas borgmästare Luís Castañeda i stadshuset.

victoria-daniel-ste

Under onsdagen åker de till Colombia, och besöket i Cartagena inleds med att kronprinsessparet och infrastrukturminister Anna Johansson deltar vid invigningen av Cartagenas nya transportsystem med bussar från Scania. De får också en guidad statsvandring av Cartagenas historiska centrum på temat “I Adlercreutz fotspår”. Besöket i Cartagena avslutas vid en mottagning där Cartagenas borgmästare, Dionisio Vélez, är värd.

Annons
victoria-ao

Under torsdagen besöker de Bogota i Colombia, som inleds med att paret deltar i ett rundabordsamtal kring hållbart företagande med svenska företag och colombianska nyckelaktörer. Kronprinsessparet och infrastrukturminister Anna Johansson Colombias president Juan Manuel Santos Calderón på ett officiellt möte. Efter mötet bjuder presidenten på lunch. Som avslutning på första dagen i Bogota deltar Kronprinsessparet och infrastrukturminister Anna Johansson vid ambassadör Andersson de Frutos mottagning på svenska residenset.

Annons
Victoria

Prinsessan Estelle ska inte följa med på resan säger hovet.

Under fredagen inleder paret den avslutande dagen i Bogota med att besöka kvinnoorganisationen Ruta Pacífica de las Mujeres där de får information om organisationens arbete på temat kvinnor som aktörer för fred. Kvinnoorganisationerna Sisma Mujer och Casa de la Mujer deltar under besöket och berättar om sina verksamheter. Sedan besöker kronprinsessparet Guldmuseet, Museo Del Oro. Som avslutning på besöket i Bogota deltar Victoria och Daniel och intrastrukturminister Anna Johansson vid en lunch på temat transportinfrastruktur.

Annons
ellen-myrgard

Med under resan i Sydamerika har vi Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård Lindén.

Missa inte att följa oss här på webben – hela veckan!

Läs programmet i sin helhet på hovets hemsida här››

Foto: Stella Pictures och kungahuset.se

 

 

Annons