Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Det här jobbade de ingifta kungligheterna med innan de blev prinsar och prinsessor

08 jul, 2019, 10:00
AvMalin Falkengren
prinsessan sofia kronprinsessan mary
Personliga tränare, yogainstruktörer och servitriser. Vet du vad de ingifta kungligheterna sysslade med innan de blev prinsar och prinsessor?
Annons

Att kungligheterna inte har några “vanliga” jobb vet de allra flesta. Men de prinsar och prinsessor som har gift in sig i kungafamiljen har däremot haft det – vilket man ibland glömmer bort. Faktum är att det både finns marknadsförare, yogainstruktörer och journalister i de europeiska kungahusen.

Sofia och välgörenheten

Prinsessan Sofia jobbar.
Prinsessan Sofia jobbar.

Prinsessan Sofia lämnade Älvdalen när hon var 18 år för att flytta till Stockholm och börja jobba. På plats i den kungliga huvudstaden jobbade hon sedan som servitris. När Sofia sedan tröttnade på att serva restauranggäster lämnade hon Sverige för New York. Där utbildade hon sig till yogalärare och hon har även designat funktionella och snygga yogakläder – det var dock efter att hon hade träffat prins Carl Philip.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det stora välgörenhetsintresset har dock funnits med prinsessan ända sedan hon var liten och hon och väninnan Frida Vesterberg sparkade igång organisationen Project Playground innan hon blev prinsessa.

Sofia är en arbetande prinsessa.
Sofia är en arbetande prinsessa.

Marknadsföraren Mary

Australienska Mary Donaldson är blivande drottning.
Australienska Mary Donaldson är blivande drottning.

Marius och Mette-Marit.

Mette-Marit var servitris i Oslo

När Mette-Marit var gravid med Marius jobbade hon extra som servitris på en beach-club i Oslo för att kunna finansiera sina studier på en privatskola.

Annons

Rania jobbade på Apple

Drottning Rania.
Drottning Rania.

Drottning Rania, från Kuwait, träffade kung Abduallah när hon var 28 år. Dessförinnan studerade hon vid det amerikanska universitetet i Kairo och universitetet i Washington. Hon har även jobbat på dataföretaget Apple samt på en stor bank i huvudstaden Amman.

Daniel var personlig tränare

Victoria och Daniel.
Victoria och Daniel.

Prins Daniel har alltid engagerat sig i träning och hälsa. När han träffade Victoria arbetade han som personlig tränare och var ägare av gymmet Master Training i centrala Stockholm.

Annons

Hade det inte varit för att Daniel var en duktig tränare, som dessutom drev ett populärt gym, hade han med största sannolikhet aldrig träffat kronprinsessan Victoria. Det var nämligen på gymmet som de två för första gången möttes och senare kom att utveckla en vänskap som senare övergick i en romans.

I dag använder Daniel sin prinstitel för att sätta fokus på frågor som rör entreprenörskap, träning och hälsa. Han besöker ofta gymnasieskolor för att tala om “Prins Daniels Fellowship” och hans och Victorias hjärteprojekt “Generation Pep” vill få barn och ungdomar att motionera mer.

Letizias journalistiska bakgrund

Drottning Letizia av Spanien arbetade som tv-journalist och nyhetsuppläsare på stora kanaler som La 1 och TVE när hon träffade kronprins Felipe. Kanske var det rentav genom tv-skärmen som den blivande kungen fick upp ögonen för Letizia första gången.

Tv-journalisten blev drottning.
Tv-journalisten blev drottning.

Hon kommer dessutom från en medelklassfamilj och har en skilsmässa i bagaget, så det blev mycket skriverier när det blev officiellt att kronprinsen hade en relation med den vackra tv-journalisten.

 

Foto: TT

Annons