Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Det här ska kungaparet göra i Indonesien

15 maj, 2017, 15:41
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Vi har programmet!
Annons

Snart väntar ännu en spännande resa för vårt kungapar, de ska som bekant till Indonesien i slutet av maj. Det första svenska statsbesöket i landet. Däremot har kungaparet tidigare besökt Indonesien i olika sammanhang, uppger hovet. Måndagen den 22 maj börjar i alla fall resan med en officiell mottagningsceremoni i presidentpalatset i Bogor. Där hälsas kungen och drottningen samt utrikesminister Margot Wallström och infrastrukturminister Anna Johansson välkomna av president Joko Widodo och hans fru Iriana.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Presidentpalatset invigdes redan 1745 och i trädgården står en staty av Carl Milles. Dagen följs av en statsbankett och ett seminarium om skog och hållbarhet. På kvällen blir det en mottagning hos Sveriges ambassadör i Jakarta, Johanna Brismar Skoog.

Dagen efter, på tisdagen, startar man med en traditionell kransläggningsceremoni. Kungen ska också träffa några studenter från fyra framstående indonesiska universitet som under 24 timmar ska presentera en demo med förslag på hur man ska förbättra trafiksituationen i Jakarta. Under tiden ska drottning Silvia – tillsammans med Margot Wallström – till Jakarta Creative Club som är en samlingsplats för kreativa innovatörer inom design, mode och textil.

Kungaparet ska också besöka Kota Tua och titta lite närmare på indonesisk dockteater. Tisdagen avslutats med att kungaparet ger en mottagning på Hotel Indonesia Kempinski. Under onsdagen tar man sig över till Indonesiens folkrikaste provins och staden Bandung där de tas emot av borgmästaren. På eftermiddagen besöker Kungaparet Institute of Technology Bandung, ITB, som är ett av Indonesiens främsta lärosäten. Hela besöket avslutas sedan med en pressträff.

Läs mer här!

Foto: IBL

Annons