Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Idag landar prins Harry i Danmark

25 okt, 2017, 09:30
Ska träffa drottning Margrethe.
Annons

Han är känd för sin egensinnighet, och förlovningsryktena är glödheta. Harry är charmprinsen alla pratar om och idag kommer han till Köpenhamn! Han landar på tidiga eftermiddagen och åker direkt till slottet Amalienborg, där drottning Margrethe tar emot. Det blir ett privat möte – kanske över en kopp te? De är faktiskt släkt, genom prins Philip. Hans farfarsfar var kung Christian IX av Danmark – som var farfars farfar till drottning Margrethe.

När välkomstaudiensen är över ska Harry träffa unga danska entreprenörer och ungdomar som tränar streetbasket och parkour. Och ikväll ska han till Tivoli, där den brittiske ambassadören är värd för en elegant mottagning på Nimb. Mediauppbådet kommer att bli enormt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs mer: Har prins Harry bett “svärfar” om Meghans hand?

Imorgon rivstartar Harry i ett av Köpenhamns konditorier, Lagkagehuset i Hellerup. Där väntar nygräddade danska wienerbröd, och möte med den riksomfattande danska kampanjen One of Us som arbetar mot diskriminering av psykiskt sjuka. Efter det sluter prins Joachim upp. Tillsammans ska de träffa de danska krigsveteraner som var med och tävlade vid Invictus Games i Toronto nyligen. Innan Harry sätter sig på planet hem ska han också möta eleverna på Örestad-gymnasiet inte långt från Kastrup.

Kronprins Frederik ser ut att missa hela besöket eftersom han ska flyga till Bangkok för att vara med vid kung Bhumibols begravning på torsdag. Något möte med kronprinsessan Mary finns inte heller inplanerat i prins Harrys program. Men hon skulle egentligen ha befunnit sig i Senegal den här veckan, en resa som i sista stund blev inställd av säkerhetsskäl. Så kanske finns det en chans. Vi håller tummarna!

Läs mer: Se prins Harrys möte med världsstjärnan

Foto: IBL och Stella Pictures

Annons