Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Det ska Carl Philips och Sofias baby heta - hetaste tipsen

15 mar, 2016, 12:00
AvJohanna Lejon
Bara veckor, eller dagar, kvar till Carl Philips och Sofias baby kommer. Men vad kommer den lilla att heta?
Annons
carl-philip-sofia-ao-1

Snart är det dags för prins Carl Philips och prinsessan Sofias lilla baby att se dagens ljus. Och redan nu har världen förstås börjat spekulera: vad blir det för namn på den lille Bernadotten? Svensk Damtidning har koll på de hetaste tipsen. Blir det en liten prins gissar vi på namnet Bertil, efter prins Bertil som i alla år stod prins Carl Philip väldigt nära. Vi gissar också att Erik kommer att finnas med på ett hörn, dels för att namnet är kungligt men också för att prinsessan Sofias pappa heter Erik. Eugen ligger också nära till hands. Om barnet blir en flicka finns namnet Alice högt på tipslistan. Både prinsens farmor och mormor hette Alice. Mormor hade namnet som förnamn, medan farmor Sibylla hade Alice som sitt fjärde namn. Dessutom har hovveteranen Alice Trolle-Wachtmeister varit en viktig person i Carl Philips liv sedan han var liten. Som andra namn gissar Svensk Damtidning att man väljer Marie, efter Sofias mamma. Också prinsessan Sibylla hette faktiskt Marie, i tredje namn. Ett annat alternativ då det kommer till flicknamn är Lilian, efter prinsessan Lilian, eller May, som ju Lilian hette i andra namn. Carl Philips och Sofias kärlekshistoria liknar på många sätt prins Bertils och Lilians och vi vet att prinsparet känner sig väldigt nära Lilian och Bertil, det är ju bland annat i deras gamla hus, Villa Solbacken, som de kommer att flytta in när det är klart och renoverat.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
carl-philip-sofia-ste

Andra namn barnet kan tänkas få:

Kristina, ett namns som bärs av prinsessan Sofia (hon heter det i andranamn) liksom kungens syster, Christina.

Josephine eller Märta. Drottning Josephine var gift med kung Oscar I och prinsessan Märtha var den svenska prinsessan som blev drottning i Norge.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella/AOP

Annons