Detta äter kungligheterna just nu – Svensk Damtidning på plats
Just nu sitter de 183 gästerna och njuter av kvällens festmeny. Till förrätt får de kungskrabba och laxtartar med grillad gurka och majonnäs.
Till huvudrätt har Sonja och Harald valt kalvfilé med grön och vit sparris och granskottssky.
Och till dessert blir det mousse med smak av lime- och harsyra, som serveras med citron- och ingefärsmarmelad.
Dessutom kan alla se fram emot roliga och gripande tal av drottning Margrethe, kronprins Haakon och prinsessan Märtha Louise.
Hovkocken utlovar det godaste Norge har att erbjuda och den förgyllda siffran 80 ska pryda desserten.
– Det är mycket logistik, men vi har kontroll! säger hovkocken.
Planeringen för Sonjas och Haralds 80-årsfirande har pågått i ett helt år. Nu ska de hyllas i dagarna två, ända tills firandet avslutas i morgon kväll med ett stort fyrverkeri utanför Operahuset i Oslo.
Svensk Damtidnings Helena Wiklund är på plats och ger er alla detaljer från de båda festdagarna.
Foto TT