Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Dit går Carl Philips och Sofias nästa resa

14 sep, 2016, 15:09
AvJohanna Lejon
Carl Philip och prinsessan Sofia beger sig ut på resande fot igen. I slutet av september besöker de Dalarna.
Annons
carlphilipochsofia ste

För ett år sedan, i oktober 2015, reste prins Carl Philip och hans Sofia till Dalarna. Nu åker de dit igen. Den 29 september ska de närvara vid invigningen av Hykjebergets naturreservat. Hykjeberget är både ett välkänt utsiktsberg och ett befintligt naturreservat. Nu har det blivit dubbelt så stort och det ska firas med en slags nyinvigning, meddelar Länsstyrelsen i Dalarna.

“Ett besök till toppen av Hykjeberget ger både en hisnande känsla och milsvid utsikt. Det är också ett av Dalarnas finaste sydväxtberg, där värmeälskande växter har funnit en fristad vid bergets fot.Här finns nu också den stenbänk i älvdalskvartsit (dalasandsten) som prinsparet fick i lysningspresent från dalfolket 2015. På invigningsdagen tar prinsparet officiellt mot sin present. Länsstyrelsen bjuder på fika och musik. Landshövding Ylva Thörn invigningstalar”, skriver man på Länsstyrelsens sajt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det ska bli väldigt roligt att få välkomna prins Carl Philip och prinsessan Sofia igen till Dalarna. Och vi hoppas förstås att bänken blir till glädje både för dem och för alla andra som vandrar upp till den fantastiska utsiktsplatsen på Hykjeberget i Älvdalen, säger Landshövding Ylva Thörn i ett pressutskick.

Av: Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons