Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Beatrix "tacklades" på konsert

17 nov, 2010, 08:02
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Bara för att man är drottning så är det inte alla gånger säkert att man får småprata med ett glas champagne i handen utan större trängsel . Nej även en drottning kan få ta emot tacklingar – om inte säkerhetsvakterna är på sin vakt det vill säga…

När drottning Beatrix förra veckan besökte Groningen i Holland för att närvara vid “Prins Claus konsert” i kulturhuset Oosterpoort var inte säkerhetsvakterna riktigt på sin vakt. När drottningen stod och småpratade och drack champagne blev gick någon på henne – och utbrast chockad: Uhh.. ao…, samtidigt som hon snyggt parerade så att glasets innehåll ej skulle gå till spillo.

Annons

Olustig incident

Men som tur var var det ingen som ville Beatrix medvetet illa, det var bara kulturcentrats direktör Nynke Stellingsma som var lite för okoncentrerad när hon gick förbi.

– Jag snubblade och det gör jag hundra gånger, sa Nynke efteråt åt händelsen som hon kallar en “extremt olustig incident”.

Drottningen fick snabbt en ursäkt och hon höll sedan god min hela kvällen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures

Se incidenten här nedan:

httpv://www.youtube.com/watch?v=3oUJGKx7t9E&feature=player_embedded

Läs även:

Drottning Beatrix nära döden då bilen körde in i folkmassan »

Se filmen på attentatet mot holländska kungafamiljen »

Drottning Beatrix och Emma Thompson möttes på utställning »

Annons