Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethe har skaffat Facebook

31 maj, 2016, 15:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottning Margrethe gläntar på dörren till det privata. Nu kan du följa det danska kungahuset i sociala medier.
Annons
Margrethe

Drottning Margrethe har inspirerats av sina svenska släktingar och skaffat sig en närvaro i sociala medier. Under tisdagen lanserade danska hovet Det Danske Kongehus både på Facebook och Instagram och det var en storstilad debut, minst sagt. I en film som hovet lagt ut på Facebook får man följa Hennes Majestät Dronningen medan hon vandrar genom slottet Amalienborg. I slutet av filmen ser man hur kronprinsen tar en bild av sin mamma i en av salongerna och just den bilden hamnade sedan på Kungahusets nystartade instagram-konto.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kongehuset

Kanske har danskarna fått några goda råd på vägen av vår svenska kungafamilj. Prinsessan Madeleine är ju mycket flitig på Facebook och det officiella instagram-kontot Kungahuset har 185 000 följare.

– Danskarnas medievanor förändras och kungahuset vill vara där danskarna är, säger drottningens hovmarksalk Michael Ehrenreich i ett pressmeddelande.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures/Kongehuset.dk

Annons