Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethe hyllar svärdottern: "Hon kan något jag inte kunde i hennes ålder"

25 okt, 2016, 11:36
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Pälsaktivister rasar och ekonomiska förståsigpåare hävdar att garderoben är fylld av lyxplagg och excesser. Men kronprinsessan Mary gör ett alldeles fenomenalt jobb, menar drottning Margrethe i en ny bok.
Annons
Margrethe-Mary-Ste

Titeln kronprinsessa kommer inte med någon tjänstebeskrivning. Man ska representera sitt land och göra gott, och för de allra flesta som gift sig in i branschen tar det en tid att hitta en egen väg.

För danska kronprinsessan Mary har den officiella rollen sakta men säkert mejslats fram till att handla om framför allt tre saker: kampen mot våld i hemmet samt att förebygga ensamhet och mobbing. Det är dessa områden hon valt att fokusera på inom Maryfonden och det är alldeles fenomenalt, säger hennes svärmor Margrethe i en ny intervju.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottningen har låtit sig intervjuas i boken “De dypeste rødder” av journalisten Thomas Larsen och hon ger sin svärdotter gott betyg.

– Det är bra. Hon kan något som jag inte kunde i hennes ålder, säger Margrethe i boken, skrivet BT.

Annons

Marys arbete för kvinnors rättigheter pågår både i hemlandet och utomlands. Hon arbetar bland annat för FN:s befolkningsfond för att minska mödradödligheten globalt.

– Jag hade ganska precis blivit drottning när jag var i den åldern hon är nu så det var naturligt att det fanns vissa saker jag inte gjorde. Men det hade inte passat mig. Hon har däremot förmågan att göra sådan saker, och det tycker jag är riktigt bra, säger drottningen.

De fina orden kommer lägligt. I veckan fick Mary hård kritik av djurrättsorganisationen PETA för sitt användande av päls. Som vi tidigare skrivit har boken fått stor uppmärksamhet i Danmark eftersom drottningen gör flera spetsiga uttalanden om invandring och integration.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons