Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethe: Sofia verkar trevlig och vacker som en dag!

13 apr, 2015, 18:16
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
margrethe-svenskdam

Vilka drag inom drottning Margrethe är extra svenska, och vad tycker hon om Sofia Hellqvist? Den danska drottningen talade ut i stor intervju under måndagen.

Det är inte många som är så ståtliga som drottning Margrethe! Under måndagen mötte hon ett 70-tal journalister i hennes hem på Fredensborg slott inför sin födelsedag, och hon mötte pressen med charm och proffsighet, precis som alltid.

margrethe-ste

Svensk Damtidnings reporter fick chansen att intervjua drottning Margrethe.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Svensk Damtidning var självklart på plats för att höra vilka svenska personlighetsdrag som finns i den halvsvenska drottningen.

– I och med att min mor var svenska och även min övriga familj är av utländskt ursprung har jag ett annat sätt att se på saker. Det är även roligt att känna sig hemma i ett annat språk, och det är vackert, berättade drottningen bland annat.
margrethe-ste

Den svenska och danska kungafamiljen är sammanlänkade på många sätt. Bland annat är drottningen gudmor till prins Carl Philip, och därmed en självklar gäst vid sommarens bröllop.

– Jag har fått en inbjudan till bröllopet, det är väldigt roligt, berättade hon skrattande men tillade att hon ännu inte skapat sig en bild av Sofia Hellqvist.

– Jag har bara träffat henne ett ögonblick så jag kan inte uttala mig om hennes person. Men hon verkar väldigt trevlig och vacker som en dag.

 

margrethe-ste-1

Drottningen var på bra humör.

Annons

På onsdag börjar de kungliga gästerna anlända till drottningens två dagar långa födelsedagsfirande, och drottningen berättade att hon självklart ser fram mot att få återse sina svenska släktingar.

– Jag har ju glädjen att ha både det svenska kungaparet och kronprinsessparet här över min födelsedag, vilket blir väldigt trevligt.

Fredensborg_ste

Hela Danmark firar sin drottning.

margareta

Vår reporter Margareta Gotthardsson på plats i Köpenhamn, vid Fredensborg.

Av Margareta Gotthardsson

Foto: Svensk Damtidning och Stella Pictures

Annons