Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethe och prins Henrik besöker USA

08 jun, 2011, 09:33
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Det är inte bara kronprinsessan Mette-Marit som befinner sig i USA just nu, det gör även drottning Margrethe och prins Henrik.

Annons

Den danska drottningen Margrethe och hennes make prins Henrik har rest över till USA, men till skillnad från kronprinsessan Mette-Marit befinner sig det danska regentparet i Washington.

Balettföreställning

Under besöket i Washington tittade de bland annat in i Library of Congress där de fick en liten rundtur – något ni kan se på bilden ovan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vi ser också drottning Margrethe och prins Henrik på bilden här intill då de besökter ett event på Kennedy Center – en balettföreställning.

Kulturella aktiviteter

Med besöket i USA önskar drottningen – bättra på de de dansk-amerikanska relationerna, genom att primärt fokusera på kulturella aktiviteter – som man utrycker det på det danska hovets hemsida.
Ni kan läsa mer om besöket på det danska kungahusets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Drottning Margrethe har fyllt 71››

Margrethe – Europas roligaste drottning››

Nu har de officiella dopbilderna kommit››

Annons