Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethe om skilsmässoryktena

20 jun, 2016, 11:05
Av
Hur står det egentligen till med kärleken mellan drottning Margrethe och prins Henrik? Ja, den frågan ställer sig allt fler efter att paret syns allt mindre och mindre tillsammans ...
Annons

Skilsmässoryktena i det danska kungahuset har surrat intensivt under hela våren. Från danska hovet har det dock varit locket på – fram tills nu. Det var under ett besök på Färöarna som drottningen fick frågan om en skilsmässa var nära förestående.

– Nej, bevare mig väl, blev drottningens raka svar.

Dronningen bes ger F r erne

Sedan den 80-årige prinsen pensionerade sig vid årsskiftet har han allt mer sällan setts vid sin hustrus sida; enligt danska tidningar gick det i början av året sex veckor utan att de överhuvudtaget sågs.

Annons

Inte ens när drottningen firade sin 75-årsdag i april deltog prinsen i de officiella festligheterna. Och redan nu, i samband med parets 49:e bröllopsdag, meddelade hovet att något officiellt firande av guldbröllopsdagen nästa sommar blir det inte. Inte heller planerar paret att fira kärleken på tu man hand. 

Kanske blir det en guldbröllopsdag i ensamt majestät för Margrethe – precis som det fyra dagar långa besöket på Färöarna.

Dronningen bes ger F r erne

Av AnnaClara von Hofsten Foto: IBL

 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons