Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethe ställer in resan till Chile

12 feb, 2013, 08:16
author
Annons

Det är inte vanligt att plikttrogna Margrethe av Danmark ställer in ett kungligt uppdrag. Men att resa hela vägen till Chile i Sydamerika när ryggen värker, är inget ens drottningen vill göra.

Nu meddelar danska hovet att drottning Margrethe beslutat ställa in regentparets planlagda statsbesök i Chile den 10 – 15 mars.  Drottningens läkare har avrått henne att åka på grund av hennes ryggbesvär.

Den långa flygturen kombinerat med krav och förväntningar kommer att bli för betungande för Margrethe att genomföra.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Enligt hovets hemsida har regentparet istället bett kronprins Frederik och kronprinsessan Mary stå i spetsen för att officiellt besök, där huvudparten av det redan planerade programmet i bland annat Santiago, Valparaiso och den norra delen av Chile.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press

 

Läs mer:

Så såg drottningarna ut i unga år>>

Margrethe i lila>>

Annons