Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethe ställer in statsbesök till Turkiet

11 aug, 2016, 15:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottningen skulle tillsammans med representanter för den danska regeringen ha åkt till Turkiet i oktober men ställer nu in resan.
Annons
Margrethe-ste

Den femtonde juli gjordes ett försök till en statskupp i Turkiet, ett antal människor dog och skadades men kuppförsöket slogs snabbt ned. Sedan dess föreligger ett undantagstillstånd i landet, vilket är huvudorsaken till att drottning Margrethe nu ställer in sin resa. Tillsammans med utrikesministern Kristian Jensen och representanter från ett flertal danska företag skulle drottningen  besöka landet under tre dagar. Igår onsdag meddelade det danska kungahuset att man i samråd med den turkiska regeringen har ställt in resan. Utrikesministern Kristian Jensen meddelar att resan är inställd men att man tittar på möjligheten att göra resan vid ett senare tillfälle.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Frida Mrad

Foto: Stella Pictures

Annons