Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethes besked inför nyårstalet

16 nov, 2016, 16:30
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottning Margrethe gör en förändring inför årets stora nyårstal. Vi vet hur!
Annons
Margrethe-4

Varje nyårsafton talar drottning Margrethe till sina landsmän. Det är en uppskattad tradition där majestäten sammanfattar året som har gått och ingjuter hopp om det som komma skall. Men drottningen kan också ta tillfället i akt och meddela nyheter, som förra året då han gav det överraskande beskedet att prins Henrik skulle gå i pension.

I år kommer talet återigen att sändas från hennes arbetsrum på Amalienborg i centrala Köpenhamn, och det innebär att ordningen är återställd. De två senaste åren har drottningens tal sänts från Fredensborgs slott eftersom Amalienborg renoverats. Vad regenten kommer att säga till det danska folket är det som vanligt bara en person som vet – dronningen själv.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

Annons