Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethes första ord om Henriks demens

25 nov, 2017, 10:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Nu berättar hon hur maken mår - egentligen.
Annons

Nu bryter drottning Margrethe tystnaden och hur maken prins Henrik mår efter de senaste, rätt turbulenta, månaderna.

Tidigare i år gick ju prinsen ut och kritiserade sin maka för att hon inte gett honom titeln kung. Dessutom sa han att han inte ville begravas med henne. En kort tid senare fick vi alla reda på att prinsen lider av demens. Under den danska drottningens officiella besök i Ghana svarade hon på frågor om hur Henrik mår just nu.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Han har det utmärkt för ögonblicket. Jag har faktiskt precis pratat med honom och han befinner sig i ett varmt land vid havet och njuter, det gläder mig, berättar hon för danska TV2.

Drottningen säger också att det känns lite konstigt att resa iväg på uppdrag, som det i Ghana, utan maken vid sin sida.

– Men det är så det är just nu, men har han det bra så har jag det bra. Han är trots allt på gott humör! förklarar Margrethe.

Foto: IBL

Annons