Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethes hälsning till svenska folket: "Djupt berörd"

08 apr, 2017, 15:11
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Danmarks drottning skickar sina kondoleanser efter attentatet i Stockholm.
Annons

Drottning Margrethe av Danmark har skickat en kondoleanshälsning till det svenska folket. I brevet som är adresserat till kung Carl Gustaf skriver hon:

“Djupt berörd av det allvarliga terrorangrepp, som drabbade Stockholm i går, skickar jag dig och det svenska folket mina tankar och djupaste deltagnde”.

Att de nordiska regenterna skickar sina kondoleanser betyder givetvis mycket. Kungafamiljen har starka band till den norska kungafamiljen och den danska kungafamiljen. Kungen och drottning Margrethe är dessutom kusiner genom Margrethes svenska mamma.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Genom åren har även kronprinsessan Victoria och kronprins Frederik av Danmark fått en stark vänskap. Victoria och Daniel betraktar Frederik och kronprinsessan Mary som den innersta kretsen och det danska kronprinsparet är även gudföräldrar åt prinsessan Estelle och prins Oscar.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte under lördagen attentatsplatsen i centrala Stockholm.

Foto: Stella Pictures, IBL.

Annons