Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethes nya spännande samarbete med nöjesparken

14 nov, 2016, 16:09
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Konstnärliga drottning Margrethe har onekligen många strängar på sin lyra. Här är hennes kommande projekt med nöjesparken Tivoli.
Annons
drottning margrethe ibl

Drottning Margrethe är inte bara dansk regent hon är också konstnär och kostymör och när Nötknäpparen i vinter går upp på Tivoli är det hon som ritat kostym och gjort scenografin.

“Jag gläder mig till att arbeta med föreställningen i år, den ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det blir kul att återigen gå in på alla detaljer både med scenografi och kostymer” säger drottningen i ett pressmeddelande.

Det är tredje omgången som julbaletten framförs på Tivoli och tredje gången som Dronningen är med och arbetar med föreställningen. Hon har en stark konstnärlig ådra och har sedan 1970-talet utöver drottningplikterna varit verksam som konstnär, översättare och illustratör.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Årets uppsättning av Nötknäpparen har premiär den 1 december och i år ackompanjeras dansarna av Tivoli Copenhagen Phil.

margrethe-antependium1

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

Annons