Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Margrethes premiärnerver inför "Nötknäpparen"

28 nov, 2016, 16:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottning Margrethe
För tredje gången gör konstnärliga drottning Margrethe kostym och scenografi till baletten "Nötknäpparen". "Det är inte mindre nerver nu!" säger hon.
Annons
Drottning Margrethe
Drottning Margrethe under presskonferensen på Tivoli.

På torsdag har “Nötknäpparen” premiär på Tivoli i Köpenhamn. Det är tredje gången Pjotr Tjajkovskijs julbalett sätts upp på Tivoli och nöjesparken har återigen samarbetat med drottning Margrethe.

Den konstnärliga drottningen har gjort kostym och scenografi till årets uppsättning och hon är riktigt stolt. Det är tredje gången hon har det ärofyllda uppdraget.

– Det är inte mindre nerver nu! Visst vet vi att isen bar förra gången och gången innan dess, men vi ska ut på den igen och den ska bära, berättade drottningen under en presskonferens på Tivoli.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nytt för i är att baletten ackompanjeras av symfoniorkestern Copenhagen Phil och efter generalrepetitionen var drottningen lyrisk.

– Det gör hela skillnaden. Det ser vackrare ut när man har levande musik till dansen. När det är riktigt bra vet man inte om det är musiken som för fram dansen eller dansen som för fram musiken. Och det är det härliga med balett, tycker jag.

Drottning Margrethe
Drottning Margrethe har för tredje gången arbetat med föreställningen “Nötknäpparen” på Tivoli i Köpenhamn.

Av: Liv Sander.

Foto: IBL.

Annons