Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Mary i blåsväder – fångas på bild när hon gör det förbjudna

16 aug, 2024, 15:00
Ilskan efter drottning Marys beteende under OS i Paris.
Annons

Kungen och drottning Silvia var på plats under OS i Paris för att heja fram de svenska OS-hjältarna. Men de var långt ifrån ensamma om att vilja stötta sitt land – och i publiken kunde man även skymta kung Frederik och drottning Mary.

7 saker du inte visste om kronprinsessan MaryBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

De satt i publiken, applåderade frenetiskt när det gick bra, såg nervösa ut när det gick dåligt och jublade kraftfullt när de fick bevittna något extra exemplariskt.

Marys besök gick inte obemärkt förbi. Drottningens beteende i Paris fick också en hel del kritik och nu är det många som uttrycker sitt ogillande över Marys beslut under OS.

Annons
Drottning Mary
Drottning Mary får hård kritik för sitt beteende under OS i Paris. Mads Claus Rasmussen

Rasar mot Mary efter beslutet

På läktaren fångades Mary på bild när hon satt och tittade på spelen tillsammans med några vänner, vilket strider mot de kungliga regler som råder vid den här typen av evenemang.

Enligt danska DR ska vännerna nämligen kommit in via ”kungliga biljetter” och på så sätt undvikit att betala pengar för att se tävlingarna.

– Om drottningen väljer att ge två medföljande biljetter till några vänner, då slutar drottningen att arbeta. Har du privata vänner med dig på jobbet är du inte längre på jobbet, och då blir det en gåva, säger Jesper Olsen, ordförande för organisationen Transparency International, till DR.

Annons

”Måste skicka tillbaka den”

Biljetterna ska ha varit en gåva från Olympiska kommittén och Jesper Olsen anser därför att de inte användes på rätt sätt, då biljetter de ska ha över snarare ska användas till kungaparets anställda.

– Har du en biljett över som du inte behöver till personalen måste du skicka tillbaka den, säger Olsen och fortsätter:

– Kungen och drottningen är på plats under OS för att heja fram de danska idrottarna. Det är en del av deras uppgift som kungapar. Att ha sekreteraren eller assistenten med sig är en del av jobbet.

Kung Frederik och drottning Mary
Kung Frederik och drottning Mary. Blondet Eliot/ABACA/Shutterstock

Foto: TT

Annons