Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia inte sig lik – blir tydligt i SVT:s sändning

07 okt, 2024, 11:04
Drottning Silvia
Vi är vana att se Silvia med sin vanliga drottninglook – men i helgen förvånade hon oss, samtidigt som hon förmedlar ett väldigt viktigt budskap.
Annons
Här hedrar kungen och drottning Silvia offren i EstoniakatastrofenBrand logo
Här hedrar kungen och drottning Silvia offren i Estoniakatastrofen

Sedan drottning Silvia sa "ja" till kungen för 48 år sedan har hon jobbat outtröttligt med att representera vårt avlånga land – och också ägnat sig mycket åt välgörande ändamål.

Och det var även på agendan i helgen då drottningen både under lördagen och söndagen var med i SVT i samband med insamlingsgalan Tillsammans för världens barn.

Här pratade drottningen om den egna insamling hon satte upp för Ukrainas barn i fjol, och i sändningen kunde man även notera något nytt med Silvia.

Drottning Silvias rörande ord

Det var inför sin 80-årsdag som Silvia startade upp insamlingen till förmån för barn i Ukraina. Medlen samlades in genom Drottningens Världens barn-bössa gick till Clowner utan gränser, Erikshjälpen och Plan International Sverige.

Annons

Totalt samlade drottningen in över fem miljoner kronor och sitt engangemang fick hon chans att prata om under helgens SVT-sändningar där hon intervjuades av Mark Levengood:

– Det är så många tragedier i Ukraina så jag tänkte att det skulle vara fint om vi så många tillsammans kunde hjälpa Ukrainas barn. Att hela Sverige och befolkningen ställde upp på ett generöst sätt var härligt att se, jag blev väldigt glad och tacksam för det, sa då drottningen bland annat.

Tillfället markerar det första på ett tag som vi ser Silvia i ett tv-sammanhang, och drottningen trädde alltså fram för att prata om ett ämne som ligger henne varmt om hjärtat.

Och för de som följer Silvia intensivt kan man notera en förändring hos drottningen, där varje detalj i hennes look är noga övervägd.

Förändringen hos drottning Silvia

Drottning Silvia är en av Sveriges mest fotograferade kvinnor vilket också innebär att det blir extra tydligt när en förändring sker.

Och så var fallet när Silvia träffade Mark för att spela in sin del av insamlingsgalan. Här har drottningen bytt ut sin signatur-frisyr, som vanligtvis är välfönad, kraftigt tuperad och den senaste tiden – kammad framåt.

Men under intervjun med Mark har Silvia låtit kamma sina vackra lockar bakåt vilket ger henne en ny stil, som drottningen tidigare haft men som hon den senaste tiden gått ifrån:

Drottning Silvia med håret framåtkammat och bakåtkammat
Till vänster, när Silvia träffade Mark Levengood, kunde man notera att hon låtit kammat bak håret – en kontrast till hur vi sett drottningen senaste tiden, som till höger. Foto: Daniel Hols/Sveriges Television, Yanan Li

Foto: Skärmdump SVT, Daniel Hols/Sveriges Television, Yanan Li

Annons