Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia är nu på väg hemåt igen

23 mar, 2011, 14:07
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Drottning Silvia orkade inte följa med till Afrika – influensan satte stopp för det besöket. Så nu är drottningen på väg hemåt igen med bil genom Tyskland.

Drottningen kom halvvägs till Afrika, sen orkade hon inte längre. Elaka influensa-bakterier gör ingen skillnad på kungligheter och vanligt folk. Kungen åkte ensam till Botswana för att delta i det fyra dagar långa statsbesöket. Silvia blev undersökt av läkare, som avrådde bestämt från flygresa – varken hem eller någon annanstans.

Hem till varje pris

–Läkarna kom omgående fram till att drottningen inte under några omständigheter kunde genomföra en längre resa, säger hovets presschef Bertil Ternert.

Annons

Drottningen är mycket familjekär. I stället för att vila ut i en skön “queen-bed” i Paris, ville hon hem till varje pris. Just nu färdas alltså Silvia i bil genom Tyskland. Hoppas hon har halspastillerna väl till hands.

Tur i oturen

–Hon tar det väldigt lugnt nu, sakta men säkert är hon på väg hem igen, säger Ternert.

Vilken tur för Heidelbergfödda Silvia att hon kan stanna på vägen och vila ut hos släktingarna i Tyskland. Och lite tur i oturen har drottningen. Om hon blir kry hinner hon kanske ta en omväg och träffa prinsessan Madeleines pojkvän Chris O’Neill. Paret är just nu i Europa på visit.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures och All Over Press

Läs även:

Silvia har blivit akut sjuk i Frankrike››

Kungafamiljen uteblir fån dopet i Paris››

Madeleine hemma i Sverige igen – Men vad händer sen?››

Madeleine och Chris kysstes så mycket att det blev trafikkaos››

Annons