Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia berättade om skidolyckan

25 apr, 2015, 05:52
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-ibl

Drottning Silvia fortsätter sina kungliga uppdrag med armen i mitella. I fredags närvarade hon vid Silviahemmets stora inspirationsdag på Hilton i Stockholm.

Drottningen lyssnade bland annat till föreläsningar om det senaste inom demensvården och hon delade också ut priser och stipendier till forskare inom demensområdet. Drottning Silvia berättade för första gången om skidolyckan i mitten av mars då hon ramlade i en brant backen i Klosters. Hon tackade bland annat för alla varma hälsningar som inkommit efter olyckan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag mår bra och experterna på Karolinska är nöjda med operationen, den är väldigt fint utförd. Den gjordes då i Davos på sjukhuset och det var en fantastisk läkare.

silvia-1-ibl

Drottningen berättade också om hur mycket hon ser fram emot att på måndag möta påven Franciskus i Vatikanen. Med på resan följer också prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och lilla prinsessan Leonore. Senare samma dag medverkar drottningen i forumet ”Human Trafficking with special fokus on children”.

Annons
silvia-liv-sander-ibl

Drottningen och vår reporter Liv Sander.

– Det blir väldigt spännande. Det kommer att bli ett seminarium när det gäller trafficking som är ett stort och allvarligt problem. Det var en stor konferens här i Stockholm för två veckor sedan men då kunde jag inte vara med på grund av min skada, men prinsessan Madeleine var förstås där eftersom hon är väldigt aktiv i Childhood.

 

Med på seminariet är också barnminister Åsa Regnér, justitiekansler Anna Skarhed och professor Martin Ingvar.

– Det finns ju officiella siffror – 1,2 miljoner barn är offer för människohandel – men tyvärr är det också så att det finns ett mörkertal. Det är alltså ohyggliga siffror.

Av Liv Sander

Foto: Charles Hammarsten/IBL

Annons