Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia berättade rolig historia om Victoria som barn

27 maj, 2014, 09:50
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-ao-1

Drottning Silvia kom under måndagen till Ågrenska i Hovås som är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser.

Ågrenska är och en unik mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras familjer och professionella. Under måndagen kom drottning Silvia som är Ågrens beskyddare och socialminister Göran Hägglund på besök för att fira Ågrenskas 100-årsjubileum i Hovås.

silvia-ao-2

Drottning Silvia överlämnade också en tidskapsel – med bland annat en enkrona – som ska muras in i det nya huset, kallat Stenhuset. Bygget har blivit möjligt efter en donation på 50 miljoner kronor från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
silvia-ao-3

Drottningen höll också ett tal under dagen, där berättade hon en rolig historia om hur Victoria när hon var liten hade en portmonnä med några enkronor i.

– När hon skulle räkna dem sa hon, en pappa, två pappa, tre pappa..

silvia-ao-5

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

 

 

Annons