Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia överraskades med en ny tavla

26 nov, 2014, 13:10
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-tavla-ste

Drottning Silvia har fått en ny målning att hänga upp på hemma på Drottningholm.

Under tisdagen överraskades hon med tavlan samtidigt som hon tog emot en holländsk hedersutmärkelse för sitt arbete med barns rättigheter. Drottningens korta men intensiva besök i Centraleuropa var inte aviserat i hovets kalender. Hon inledde i tyska staden Herzogenrath där en konsert hölls till hennes ära.

silvia-2-ste

Drottning Silvia framför tavlan med kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottningen fortsatte sedan till Kerkrade i sydöstra delen av Nederländerna dit hon var inbjuden för att ta emot Martin Buber-priset för sina insatser med World Childhood Foundation.

silvia-ste-4

Svenska flaggor viftades för drottning Silvia. Familjen Sommerlath var bosatt i Brasilien, men flyttade till Tyskland 1938.

I motiveringen framhölls drottningens respekt och medkänsla för andra och hennes stora engagemang för utsatta barn. I motiveringen använde prisjuryns ordförande Werner Janssen orden “ädel enkelhet och stilla storhet” för att beskriva drottningens gärning.

Annons
silvia-5-ste

Drottningen besökte Burg Rode.

Men prisplaketten var som sagt inte det enda som drottningen fick ta emot under besöket. Hon överraskades med en vacker målning föreställandes kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

silvia-ste-3

Läs mer om dagen på hovets hemsida här››

Annons
silvia-ste

Den tysk-holländske filosofen Werner Janssen delar ut Buber-priset till drottning Silvia.

Se fler bilder här>>

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures

Annons