Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia höll tal i Wien - hyllade Victoria

03 jun, 2016, 07:25
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Under onsdagen talade Silvia vid en internationell konferens i Wien. Läs hennes gripande ord om kronprinsessan Victoria.
Annons
drottning silvia ste

I veckan deltog drottning Silvia i en internationell konferens i Wien. Konferensen heter Towards Chidhoods free from Corporal Punishment och lyfter frågan om hur man ska kunna motverka barnaga. Med på resan var även Sveriges barnminister Åsa Regnér och Österrikes familj-och ungdomsminister Sophie Karmasin. Drottningen öppnade konferensen med att tala om de globala mål som brukar kallas “Agenda 2030”. Mål som handlar om att avsluta all människohandel, allt utnyttjande och alla former av våld mot barn. Och dessutom passade hon på att hylla kronprinsessan Victoria:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Dessa mål är kärnan i Agenda 2030. De representerar ett åtagande från alla länder att arbeta tillsammans för att bekämpa fattigdom, skapa fred och säkra ett värdigt liv och en hälsosam planet för alla. Många av målen fokuserar på att avsluta våldet och utnyttjandet mot barn. Jag är väldigt stolt över att min dotter, kronprinsessan Victoria, har utsetts av FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon som en av sexton förespråkare för att främja dessa globala mål.

Läs drottningens tal i sin helhet på kungahuset.se>>

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons