Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia hyllades på hjärteuppdraget – mor och dotter jobbade ihop!

15 feb, 2018, 11:00
Mor och dotter jobbade ihop under toppmötet Agenda 2030.
Annons

Vi kan vara djupt stolta över vår drottning! Hon hyllades stort när det internationella toppmötet End Violence Against Children igår ägde rum i Münchenbryggeriet i Stockholm.

Läs mer: Ny bild! Se Leonores och Nicolas söta alla hjärtans dag-hälsning

– Drottning Silvia är inte bara en fantastisk mamma för sina egna barn, utan för alla världens barn! sa till exempel FN:s biträdande generalsekreterare Amina J. Mohammed och möttes av rungande applåder.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Några timmar tidigare den här onsdagen hade kungafamiljen fått beskedet om prins Henriks bortgång och det hade naturligtvis präglat morgonen även för dem. Om detta vittnade både drottningens allvar och kronprinsessans mörka byxdräkt.

Läs mer: Henriks ovanliga sista önskan – överraskar alla

Konferensen kretsade helt kring arbetet med att stoppa våldet mot barn och drottning Silvia och statsminister Stefan Löfven var två av huvudtalarna. Det var regeringen som var värd och 17 ministrar fanns bland de 386 deltagarna. Alla fokuserade de på att skapa medvetenhet kring hur man bäst skyddar barn från att utsättas för våld. Och att barnen står i centrum för drottningen, det visade hon tydligt i sitt viktiga tal.

– Dear children! inledde hon och vände sig därmed först av allt till de 16 tonåringarna på plats.

– Det är hög tid! Låt den här dagen bli den dag då en verklig rörelse för att stoppa våldet mot barn tar sin början.

Annons

Läs mer: Hovet bekräftar! Kungaparet reser till begravningen

– Men, och detta är verkligen ett understatement, mycket återstår att göra. Målet är att stoppa övergrepp, trafficking och alla former av våld och tortyr mot barn till år 2030. Inte halvera. Inte försöka det bästa vi kan. Utan stoppa.

Nedanför podiet satt kronprinsessan Victoria, själv tvåbarnsmamma, och nickade stolt.

– Jag är speciellt stolt över att detta toppmöte kan hållas här i min hemstad Stockholm, sa drottningen.

Foto: Stella Pictures

 

Annons