Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia: "Jag är en doer"

20 jun, 2016, 13:58
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Foto: Charles Hammarsten
Drottning Silvia har inga planer på att skruva ner på tempot. "Jag är en doer" berättar hon i en ny intervju.
Annons
Foto: Charles Hammarsten

World Childhood Organisation, stiftelsen Silviahemmet och Mentor. Drottning Silvia, som under söndagen firade rubinbröllop med kungen, har mycket att vara stolt över. Under sin 40-åriga karriär har hon fyllt drottningrollen med nytt innehåll och blivit en kunglig förebild för många av Europas unga prinsessor. 40 år efter att hon sa sitt ja i Storkyrkan är hon stolt över sin gärning, men inte nostalgisk.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– I lugna stunder ser jag naturligtvis tillbaka, men jag har alltid varit nyfiken på hur man kan gå vidare, framåt. Jag är en “doer”, säger drottningen i en ny intervju med Aftonbladet.

Drottningen som firar sin 73-årsdag i december har heller inga planer på att dra ner på tempot. Under våren har kungaparet haft ett fullspäckat program som bland annat tagit dem på ett statsbesök till Bhutan.

Annons

– Så länge jag kan hjälpa till så gör jag det. Och det är roligt att parallellt se sina barn gå sina egna vägar, som kronprinsessan, och prins Daniel som jobbar för barn och hälsa, med besked måste jag säga, säger drottningen till Aftonbladet.

Rubinbröllopsdagen firade kungaparet privat på Öland.

– Det har gått så fort. Det är klart att mycket har hänt, också inom familjen. Plötsligt har man fem barnbarn! Det är väldigt roligt. Men det känns som i förrgår, ändå.

Av: Liv Sander.

Bilder: Charles Hammarsten.

Annons