Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia: Jag är så glad!

18 okt, 2011, 13:02
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Drottning Silvia har längtat efter barnbarn i många år. När beskedet om kronprinsessan graviditet äntligen kom blev hon givetvis överlycklig.

Annons

Nu ger drottning Silvia sin dotter råd inför det kommande livet som mamma.

– Jag är så glad, avslöjade hon leende för Svensk Damtidning.

På bilden här intill ser vi drottningen besöka Karolinska sjukhuset i Stockholm under måndagen för att fira Centrum för genusmedicins 10-årsjubileum.

Mamma-tips

Det är i en öppenhjärtig intervju med dagstidningen Svensk Dagbladet som drottningen ger mamma-tips till sin dotter gravida kronprinsessan Victoria.

– Att ha tid med barnet, det är det viktiga. För det går inte att bara plötsligen försöka få den där tiden. Förtroende måste man bygga upp under lång tid, säger Silvia. Att bara ge barnen “kvalitetstid” är inget drottningen har något för, berättar hon. Det räcker inte.

Inte tid

– Precis så är det. Och det har alltid irriterat mig. De sa det till mig – att jag har ju “kvalitetstid”. Men man måste också ha kvantitetstid, säger Silvia i intervjun med SvD.

Annons

Drottningen konstaterar att det idag finns statistik som visar att vart femte barn tycker att föräldrarna inte har tillräckligt med tid för dem.

– Det tycker jag är sorgligt, slår hon fast.

I intervjun talar också Silvia en del om alkohol och droger och hur det gick till då hon och kungen samtalade med sina barn om saken.

– Som i alla familjer talade vi också om det, och då tyckte jag det var viktigt att vi känner varandra, alltså barnens vänners föräldrar, säger drottningen.

Annons

– Annars är det ju ofta så att barnen säger: ”Visst, men han får, och hon får…”

Får dricka vin

När det vankade fest för ungdomarna på Drottningholm ställdes frågan om vin, och drottningen ringde då runt till andra föräldrar i bekantskapskretsen.

– Ibland var svaret ”jamen de är ju konfirmerade, det är klart att de får dricka vin”. Andra sa ”nej, det tycker vi inte alls.” Då kom vi överens om att vid just det tillfället fick det bli ett glas. Och sedan Coca-Cola, säger drottningen till SvD.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Kungaparet på operan för att dela ut Birgit Nilsson-priset››

Kungen och kronprinsessan på symposium i Stockholm››

Kronprinsessan tar paus i mammaledigheten››

Victoria delade ut pris med pappa kungen››

Annons