Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia: Jag bjöd in Ekerös äldre till Drottningholm

26 aug, 2015, 15:27
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
ibl_degamlas2

Kaffe med dopp, musik och kära återseenden. Drottning Silvia besökte på onsdagen De gamlas dag i hemkommunen Ekerö.

Drottningen tog själv initiativet till dagen för 18 år sedan.

– Då besökte jag ett äldreboende och mötte några som var väldigt ledsna över att deras familjemedlemmar inte hade tid att besöka dem. Kungen sa till mig: men gör någonting! Så jag bjöd in alla äldre i Ekerö kommun till Drottningholm. De fick ta mig sig två familjemedlemmar och vi blev 400 personer, säger drottningen till Svensk Damtidning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
ibl_degamlas4

I år är det 17:e gången arrangemanget hålls på Ekebyhovs slott. Numera är det kommunen som håller i trådarna och pensionärer från hela Ekerö deltog och drottningen, för dagen klädd i sin Lovödräkt, hälsade på nästan alla som samlats.

– Det är en glädjens dag! sa hon efteråt.

ibl_degamlas5

På programmet stod musikunderhållning och Ann-Louise Hansson och Bruno Glenmark fick stora applåder när de framförde covern på Erik Saades Populär, men nu med den passande titeln ”Pensionär”. Ann-Louise Hansson uppträdde också som drottning Silvia.

Annons
ibl_degamlas1

Drottningen tog sig tid att tala med herrarna och damerna under dagen på Ekerö.

Liv Sander drottning Silvia

Svensk Damtidnings Liv Sander med drottning Silvia.

Annons

Läs vår intervju med drottning Silvia i nästa nummer av Svensk Damtidning.

silvia

Av Liv Sander

Foto: Karin Törnblom, Svensk Damtidning

Annons