Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia nobbar pris - efter tuff kritik

13 okt, 2014, 08:33
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-1-ste

Nu på onsdag skulle drottning Silvia ha tagit emot ett pris för arbetet med världens barn. Nu ställer hon in sin medverkan, på hovets hemsida får vi veta varför.

Seminariet om trafficking på Uppsala universitet blir inte av – för drottning Silvia har beslutat att nobba priset hon skulle få av organisationen Scandinavian Human Rights Lawyers. På hovets hemsida får vi veta varför:

– Drottningen ställer in sin medverkan i seminariet om trafficking och människohandel som var planerat den 15 oktober och följer därmed Uppsala universitets beslut att ej medverka. Drottningen avstår även mottagandet av priset Scandinavian Human Dignity Award 2014, som skulle delats ut under konferensen. Utmärkelsen är instiftat av organisationen Scandinavian Human Rights Lawyers.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
silvia-ste

Anledningen till avhoppet är den häftiga kritiken mot Scandinavian Human Rights Lawyers som har kopplats ihop med antiabortrörelsen och som i sin tur uppmärksammats i olika tidningar.

Hovet skriver vidare:

– Drottningen välkomnar universitetets beslut att arrangera en ny konferens i egen regi under våren 2015 i det viktiga ämnet mot trafficking och människohandel, som World Childhood Foundation och Drottningen arbetat med i många år.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Annons