Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia - på besök i Tyskland

08 apr, 2014, 11:01
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-1-ibl

Det var bara några dagar sedan kungaparet var i Nederländerna – under måndagen besökte drottningen Tyskland.

Måndagen den 7 april var drottning Silvia på en kort visit i Gotha i Tyskland. Där närvarade hon vid utdelningen av priset “Der Friedenstein” som drottningen fick för sitt arbetet med World Childhood Foundation. Enligt den kungliga kalendern på hovets hemsida ska drottning Silvia redan under tisdagen på ett nytt uppdrag, hemma i Sverige. Då är det dags för ett styrelsemöte i Mentor Sverige i Stockholm.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
silvia-tal-ibl

Drottning Silvia höll ett tal vid prisutdelningen.

I tacktalet lyfte drottningen fram FN:s konvention om barnets rättigheter som det viktigaste verktyget i arbetet för att hjälpa det stora antal barn som far illa i världen. Drottningen talade även om Childhoods arbete och nämnde också det forum, Global Child Forum, som äger rum nu på fredag då 300 personer kommer till Kungliga slottet för att diskutera barns rättigheter.

silvia-2-ibl

Christine Lieberknecht och drottning Silvia i en av de vackra slottssalarna. Priset delades ut vid en ceremoni på Schloss Friedenstein i Gotha, Tyskland.

Annons
silvia-ibl

 

Läs mer om dagen på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL Bildbyrå

 

Annons