Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia om barns rättigheter

16 nov, 2011, 11:17
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Nu har hovet lagt upp en intervju med drottning Silvia om World Child & Youth Forum. Där talar drottningen bland annat om barns rättigheter.

Torsdagen den 17 november hålls det andra World Child & Youth Forum, WCYF, på slottet i Stockholm. På hovets hemsida kan man nu läsa en intervju med drottning Silvia inför WCYF. Tidigare har man publicerat en intervju med kronprinsessan som vi berättade om för någon dag sedan. Då talade Victoria om sitt engagemang för barn och ungdomar.

Startade skola

Drottning Silvia säger bland annat in intervjun:

Annons

– Redan när jag var barn reflekterade jag mycket över hur orättvist livet var, att vissa barn, som jag, hade det bra medan andra barn bodde på gatan. I Brasilien där jag växte upp fanns det många barn som var tvungna att hjälpa till med försörjningen från en alltför tidig ålder. Jag försökte hjälpa till så gott jag kunde. När jag var tio-elva år hade jag en liten “skola” för många av de barnen och jag försökte lära dem att läsa och skriva. Engagemanget har alltid funnits där.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs hela den spännande intervjun med drottning Silvia på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Victoria talar om sitt engagemang för barn och ungdomar››

Annons