Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia på blixtvisit i USA

13 apr, 2016, 13:34
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottning Silvia kommer att resa bort nästa vecka. Vi vet vart hon ska.
Annons
Drottning-Silvia-Ste

Drottning Silvia håller som vanligt ett högt arbetstempo och under våren är hennes agenda full av uppdrag både i Sverige och utomlands. Redan nästa veckan är det dags att packa passet och bege sig till Arlanda. Den 19 april ska drottningen nämligen vara med vid ett seminarium i FN:s generalförsamling i New York. Konferensen kallas UNGASS och lyfter frågan om narkotikamissbruk och är en del i arbetet för att nå de globala målen för 2019.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottningen har ett starkt engagemang i frågor som rör barns och ungdomars chans till ett bättre liv och hon är bland annat hedersledamot i Mentor, som arbetar med förebyggande insatser mot drog- och alkoholmissbruk bland ungdomar.

När prinsessan Madeleine bodde i New York brukade drottningen alltid avsätta ledig tid för att umgås med sin dotter och väninnorna som bor på Manhattan. Men den här gången finns det inte tid till någon länge ledighet. Den 25:e april drar ju kungens stora 70-årsfirande igång!

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Annons