Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia talade på Colombia University

27 sep, 2014, 08:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-fb

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine var under fredagen på Columbia University i New York. Här följer ett reportage från Svensk Damtidnings reporter på plats.

Igår talade drottningen för FN, idag är hon och prinsessan Madeleine på plats på Columbia University där drottningen hållit ett tal angående det viktiga i att kämpa för utsatta barn, och ge dem en uppväxt långt från sexuellt utnyttjande och otrygga omgivningar. Hon berättade om stunden då hon bestämde sig för att hjälpa utsatta barn, och har blivit hyllad av dagens alla inflytelserika talare, så som Alek Wek, Richard R Buery jr samt Amina Mohammed.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
madeleine-silivia-ibl

Läs om Silvias kläder på Kungliga modebloggen här››

Under besöket på universitetet talade drottningen om vikten att kämpa för barns rättighet till en uppväxt värd att minnas med lycka, långt från utnyttjande och en otrygg tillvaro. På prinsessan Madeleines Facebook kan man läsa att det just nu pågår en viktig vecka för Childhood i New York:

– Min mamma talar idag på Columbia University under “The World Leaders Forum”. Där hon talar om vikten av att skydda barnen genom World Childhood Foundation och Global Child Forum.

Annons
silvia-madeleine-svdam

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine anländer till universitetet.

Sedan en bild – som ni ser här nedan – från torsdagskvällen då prinsessan Madeleine anlände till Childhoods 15-årsbjudning i New York. Maken Chris kom senare med övriga gäster. Svensk Damtidning var ensamma på plats! Se mer i nästa nummer av tidningen där ni också kan läsa en intervju med drottningen.

madeleine-svdam

 

Här får ni veta mer om Madeleines outfit – på Kungliga modebloggen››

Läs också Margaretas direktrapport från USA  – och se fler bilder här på Vimmelprinsessans blogg››

Av Margareta Heed

Foto: Prinsessan Madeleine/Facebook samt Margareta Heed och IBL

Annons