Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvia var hedersgäst på svenska ambassaden i Washington DC

27 jun, 2014, 11:35
author
Annons
Silvia-43
Silvia-ibl

Drottning Silvia talade för senaten i Washington DC var hedersgäst på svenska ambassadens lunch.

Annons

Childhood lanserades 1999 i drottningens regi. Under två dagar har drottning Silvia varit i Washington DC, där hon talat om Childhoods verksamhet inför senatorer i den amerikanska kongressen och varit huvudperson på ett seminarium på den svenska ambassaden

Fortsatta arbetet

En “Child Protection Luncheon” hölls i House of Sweden för en diskussion om det fortsatta arbetet inom Childhood.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
silvia

Drottning Silvia var hedersgäst och hyllades speciellt för sitt engagemang i den organisation som hon är grundare för.

Annons
Flagga

Drottningen talade för senaten på onsdagen. Drottning Silvia var själv nöjd över mottagandet som Childhood-aktiviteterna fått under hennes dagar i Washington.

Silvia-54

I en intervju berättade hon för den svenska pressen på plats:

Annons

– Det har varit många intressanta möten. Själv talar jag mest om “child protection”. Jag tycker att många organisationer här gör ett fantastiskt arbete. “Men sen?”, frågar man sig. Vad händer efter att man räddat barnen att överleva? Det är där vårt arbete med Childhood kommer in i bilden.

Se bilderna på drottningen här>>

Childhood

Childhood gör en viktig insats och organisationen gör sitt bästa för att förbättra barn och ungdomars villkor världen över.

Annons
Childhood

– Världens största fotbollsevent pågår just nu i Brasilien och engagerar människor världen över. Samtidigt arbetar Childhood i Brasilien tillsammans med partnerorganisationer och företag för att uppmärksamma om riskerna att barns rättigheter kränks i samband med fotbolls-VM, står det att läsa på Childhoods Facebook-sida.

Se bilderna på drottning Silvia här>>

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Faksimil/Facebook Childhood.

Annons