Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvias, 80, enorma lycka – misstankarna stämmer!

25 sep, 2024, 12:00
Drottning Silvia är lite extra glad efter underbara beskedet!
Annons

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine har landat i New York. Som så många gånger för har de samlats sida vid sida för att närvara på den årliga Childhood Foundation-galan och i gemensam trupp uppmärksamma sin stora hjärtefråga.

Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien

I fjol kunde vi se hur mor och dotter stod på röda mattan, strålade som om det inte fanns någon morgondag och såg till att höja glamourfaktorn på den redan så trendkänsliga galan.

– Alla i det här rummet i kväll är här för bygga vägar framåt mot en ljusare framtid. Inga tvivel råder om att det här är ett problem som vi faktiskt kan göra något åt, sa Silvia i sitt tal förra året.

Annons
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia på Childhood-galan i New York förra året. Pontus Höök / TT

Silvias enorma glädje

För Silvia har det alltid varit extra speciellt att få uppleva den årliga galan med Madeleine. De får känna att de brinner för samma sak och visa upp sitt outtröttliga engagemang tillsammans.

De älskar ju verkligen sitt Childhood, något som blev tydligt när Madeleine pratade om Silvias engagemang för stiftelsen i SVT:s Året med kungafamiljen 2022.

– Mamma har ju lagt ner så mycket hjärta och kärlek och har jobbat så otroligt hårt för de här frågorna under så lång tid. Childhood betyder jätte-jättemycket. Jag vet att mamma någon gång har sagt ”Det är mitt fjärde barn”.

Annons

Madeleine: ”Pratade jämt”

Det finns få saker i världen som Silvia brinner så mycket för som Childhood. Madeleine såg tidigt sin mammas engagemang, vilket bäddade för att hon själv valde att engagera sig i frågan.

– Jag menar, vi växte upp med Childhood, och pappa brukar säga att vi fick det till både frukost, lunch och middag.

– Och så var det verkligen, mamma pratade jämt om Childhood, hon berättade alltid för oss när hon kom tillbaka från sina resor, vi fick höra vad hon varit med om om de problemen som finns och om de barnen som hon hade mött.

Drottning Silvia
Drottning Silvia. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons