Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Drottning Silvias avslöjande om barnbarnet Adrienne, 6, – som skiljer sig från syskonen

29 aug, 2024, 10:00
Nu vet vi hur det ligger till.
Annons

Drottning Silvia är så lycklig. Nu har hon äntligen alla åtta barnbarn samlade i samma stad – och sena FaceTime-samtal är ett minne blott!

Nu bor prinsessan Madeleine och familjen äntligen i Sverige, och Leonore, Adrienne och Nicolas har börjat vänja sig vid livet hemma i Stockholm. Nu berättar den stolta mormor Silvia om hur det går för barnbarnen i sitt nya hemland.

Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Prinsessan Madeleines barns nya liv i Sverige

Florida-barnen Leonore, Adrienne och Nicolas har ju faktiskt aldrig bott i Sverige på heltid, och när höstterminen drog i gång satt de för första gången bakom skolbänken i svensk skola. Ja, en lite extra pirrig skolstart kan man tänka sig. För Expressen berättar drottning Silvia att allt gått bra:

Annons

– Det är klart att man är alltid nervös, undrar hur det ska bli när man kommer i en ny skola men det gick jättefint.

För trots att de bott i USA de senaste åren, har det alltid varit viktigt för Madeleine att hålla fast vid svenska traditioner, och språket. Dessutom har de ju rest hem till Sverige under somrarna, och har nära kontakt med familjen hemma – så de var väl förberedda inför flytten hit.

Prinsessan Madeleine med prinsessan Adrienne, prins Nicolas och prinsessan Leonore
Svensk skolstart för barnen – och det har gått helt enligt plan! Jonas Ekströmer/TT

Drottning Silvias avslöjande om prinsessan Adrienne

En snackis kring Florida-familjen har alltid varit språket. Ja, vilket språk pratades det egentligen hemma i lyxvillan i Miami?

Annons

Chris O'Neill började tidigt öva på sin svenska. När han gästade Skavlan 2015 berättade han hur det ligger till med språket:

– A little, svarade Chris på engelska och fortsatte: slowly, långsamt. Men jag förstår. När prinsessan Madeleine pratar med Leonore om ”hästen” och ”kaninen” då förstår jag. Men mer komplicerade saker är svårare.

Chris pratar alltså engelska hemma, medan det verkar som att Madeleine legat i med svenskan. Vi hör ju i princip aldrig barnen prata, men i intervjun med Expressen berättar Silvia hur det står till:

– De två äldsta talar bra svenska, den yngsta, Adrienne, hon är lite blyg men det kommer ju.

Annons